Stroken met etiketten

Stroken met etiketten: Bediening en bedoeling

Met behulp van dit applet kunnen getallenstroken worden gemaakt en doorgerekend. De bijbehorende formule kan in het etiket worden ingevuld. Net als bij het applet “stroken” wordt alleen gerekend met gehele getallen.

Bediening

De bediening is in grote lijnen gelijk aan die van "stroken'. Naast de vier hoofdbewerking kan nu ook gebruik gemaakt worden van machtsverheffen (^).
In het voorraadvak ligt de basisstrook voorzien met het etiket N, en een lege strook met een leeg (lichtblauw) etiket. Een strook kan snel aangemaakt worden door in het eitiketvakje een expressie (een 'formule' als 7N-3 of (N-1)^2 ) te typen. Het *-teken mag, maar hoeft niet gebruikt te worden. Als variabele wordt alleen N (of n) herkend. Nadat een strook naar het werkblad is gesleept kan er op de bekende manier mee gerekend worden.
(Hier is het gebruik van het * -teken wel verplicht)
De roze uitkomstenstrook heeft ook een etiketvakje. Hierin kan een expressie getypt worden die de strook definieert (zoals 3N-7). Deze expressie wordt gecontroleerd, en wanneer deze correspondeert met de strook goedgekeurd. Het etiket wordt dan ook groen van kleur. Na een muisklik in het etiketvakje kan de expressie aangepast of weggehaald worden worden.
Uitkomstenstroken met of zonder bijbehorende expressie kunnen weer bewaard worden door ze naar het voorraadvak te slepen

Bedoeling

De bedoeling van het applet is getallen-stroken te maken , te combineren en te formuleren. In de etiketten bij de stroken kan de juiste uitdrukking worden ingevuld, die vervolgens door het programma wordt gecontroleerd.

Copyright 2003 WisWeb